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picardisaille
17 avril 2008

passage à France Bleu Picardie

Dins ch’moés d’avri 2008, ch’est l’sison d’chés Portes overtes dins tout ch'départ'mint… o dit coére " Bienvenue à la ferme "…

carte_ferme_copie

Ch’est por cho qu’chés 19 pi 20 d’avri, os purrez vous rinde à Vignacourt… ch’poèyis d’chés Tchots Lapans blancs, d’chés Contérbindiers, d’chés Marchands d’madgettes…

bienvenue_ferme

Carole ROUVILLAIN, l’fille d’Francine pi ch’Marceau, a fête chés 10 ans d’HORTIPASSION… chés fleurs, ch’est éne passion por elle, alorse, all’o foèt ses serres dins l’cinse éd ses pérints qui sont achteure in értraite.

hortipassion

All’o d’mindé à ch’Mariel si qu’i n’puvoèt point évnir baver in tchot mollé in picard ch’diminche 20…

Alors, il o don.né s’n accord pi i f’ro ch’déplach’mint aveuc Titine él routchine, sin blanc-bon.net…

Is prisint’ront quate liries in picard… d’z’histoéres qua sont des tchotes scin.nes d’la vie corante, putôt dirigées su chés tchotes gins d’chés campangnes in fache dé ch’progrès dins zz’énnées 50-60…

" ch’est pus conme dins l’temps "… éne histoére éd Mariel ch’Baveu d’Boves

" L’salle ed ban "… éne histoére éd Mireille Petit-Fraissaint

" El médalle "… éne histoére éd Georges Courcol

" A ch’l’aginche éd voéyage "… éne histoére éd Tchot Jacques Varlet

09_jean_pascal_coste

Jeudi 17 d’avri, Carole pi ch’Mariel is sé sont értreuvés à France Bleu Picardie dins l’l’émichion d’Jean-Pascal Coste : ‘’La marmite’’ pou parler d’cho qui s’in vo s’passier dins chés deux jors dé l’Portes ouvertes…

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à chés manettes, i gn'avoèt éne bielle tchote ingénieusse du son...

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Ch’Mariel il est nu parler d’chés Dgiseus, dé l’Gazette, d’chés jux picards…

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Carole all’o foèt décovrir sin watieu à l’lavinde pi pétales éd géranionmes…

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Cha s’o su ahite dins chés burieux pasque tous chés éscrétaires, ingénieus dé ch’son, prisintateus, ramon.neuses... pi jé n’n’oblie, is sont déchindus por avoér leu bout d’morcieu d’watieu.

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pi tout ch’bieu monde-lo, qu’il est putôt à s’dgife, il o matché ch’fanmeux watieu à n’pus n’n’in laissier éne miette…

12_dgeulus

Un boin monmint qu’os puvez értreuvoére à l’l’adrèche lo-in nsous si qu’os vulez acouter l’l’émichion.

http://www.radiofrance.fr/chaines/france-bleu/?nr=f5b4498be77e4fe4d2dc2b841ef49baa&aa3233101eb0971c0edfdc7d733e9812_container_id=787&aa3233101eb0971c0edfdc7d733e9812_container_mode=instances&aa3233101eb0971c0edfdc7d733e9812_article_id=235398

Alorse...

Rindez-vous tértous à Vignacourt chés 19 pi 20 d’avri

mon Carole Rouvillain à l’Ferme Hortipassion.

Vlo l'l'érchette à Carole

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Watieu à l’fleur éd lavinde pi à l’rose

Pou ch’watieu, i feut :

- chinq us

- 250g éd chuque

- 200g éd frain.ne

- l’mitan d’un patchet d’élvure

- 125g éd burre, 3 tcheuillères à cafè d’fleur éd lavinde

Pou ch’nappage, i feut :

- 150g éd chuque-glache

- 2 tcheuillères à sope éd chirop d’rose

Cho qu'i feut foère :

- Foère fonde éch burre aveuc él lavinde.

- Batte ézz’us aveuc éch chuque pou qu’cha blantchisse.

- Ajoutier l’frain.ne pi l’élvure.

- Métte éch burre fondu aveuc él lavinde.

- Versier dins un moule burré in couron.ne.

- Métte dins ch’for à 180° durant 45 minutes.

- Mélinger éch chuque-glache aveuc éch chirop d’rose pi versier dsur éch watieu après qu’i fuche érfroédit.

- Os puvez éjter des pétales éd roses pér édsur.

07_ch_watieu

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Commentaires
M
ben j'sais pas si l'recette elle est bonne mais je vais p'tete essayer surtout que l'on m'a fait cadeau d'une bouteille de "chuche mourette" qui vient de ch'nord !
B
Merci pou ch'l'arcette, cha a l'air fameux! l'resse aussi<br /> annie
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