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picardisaille
26 mars 2008

ch'l'érpos aveuc chés Wallons

Os vous raminteuvez, os avons ieu l'visite éd chés Gins d'Gougnies l'8 éd mars... après avoiér foèt con.noèchinche pi visitier Anmiens, os zz'avons invitiés à soper aveuc nous z'eutes...

Ene foés rintrés d’nou tor in ville d’Anmiens, os sonmes tértous értreuvés mon chés Dgiseus… os n’n’avons profitié por prisinter chés chédé d’chés groupes d’où qué ch’Ludo (ch’fiu dé l’moèson) i jue dé l’dgitare : Dgeuledvak, du hardrock festif… pi Askaris, du hardrock death… a n’rigole point dins chés deux.

22_d_couverte_cd_groupes

Dins ch’salon, l’apéro nous attindoèt aveuc un mélinge foèt pa ch’Mariel pi d’z’amusettes foètes pa Titine…

23_amuse_gueules

I c’minchoèt à s’foère tard, abel i nous o foèt un tchot coucou d’vant d’s’in aller joutcher…

27_abel_lodie

28_au_dodo

Os avons tchitté ch’salon pou l’salle à minger d’où qu’i gno ieu conme éne sorte éd benedicite…

29_benedicite

Pou zz’intrées, ch’est du Pouilly feumé qui l’o té overt… minme que ch’Didier i n’n’in voloèt juste éne larme.

30_une_larme

Du Pouilly, est boin aveuc éne assiette éd carpaccio d’cotchille Sant jacques qui trimpe dins ch’chitron vert, l’heuile d’olive pi un mollé d’feulles éd chicons à l’intor… mais i n’feut point obier l’fleur éd sel éd Guérande…

32_carpaccio_saintjacques

Ech choc éd chés goûts, des foès, cha don.ne des bielles photos…

34_pouilly

Après cho, l’pintade aux choux-ponméterres-juillin.ne all’o prins plache dsur l’tabe arrosiée d’un tchot Morgon dé ch’Père Guillot…

35_plat

Tértous is minjoèt’nt érligieus’mint mais chertans l’agglavoèt’nt éd soé pusse qué d’z’eutes…

37_picards

40_so_

A ch’formage, os avons sorti ch’Bordeaux…

41_fromage

42_bordeaux

Pi il éroèt dû i avoér éch treu normand mais cha o té un treu gougnacien : os avons goûtié ch’breuvache ambré qu’nous anmis is l’avoèt’nt rapporté dins leu coffe…

44_bi_re

Un grand monmint… minme éch Mariel qui n’est dgère un buveu d’bière i s’o tchitté allé…

52_trinquage

56_d_gustation

57_amertume

I gn’o point à dire, él bière cha rappreuche !

59_ahh

Allez, jé n’pux point résistier :

Mossieur pi Madanme Biérquéjpréfère l’ont un fiu… quoé qu’ch’est sin tchot nom ?…

Ch’est Michel… pasque Michel Biérquéjpréfère !… irrésistipe nan !

après cho...

A n’o point té aisié à Titine éd rapporter ch’dessert pasqu’all'étoèt bombardée d’tous les coetés…

62_dessert

Toute foèt moèson conme à l’habitute mon chés Dgiseus : un watieu au chucolat au mitan dé s’crinme un mollé inglaise… ch’Didier i n’osoèt point t’i toucher !

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Por foère glincher, rien n’veut éne coupe éd van d’greuselles foèt moèson pou n’point canger…

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L’heure all’avinchoèt… d’vant dé s’tchitter, i folloèt foère éne photo d’groupe por immortiliser nou anmitié… ch’l’attrintchillache l’o té monté…

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Ch’Ben, ch’Didier, ch’Michel, ch’Mariel, ch’l’Estéphan.ne, Titine pi Elodie… tértous réeunis pou ch’meilleur, mais chertain’nmint pou ch’pire.

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In Picardie, o n’sé tchitte point sins ch’tchot verre éd l’anmitié : ichi ch’marc éd chide qué ch’Flipe Boulfroy dé ch’groupe éd musique Achteure i nous avoèt apporté i gn’o tchèques temps d’cho.

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Ch’pus dur dins chés grandes fêtes-lo, ch’est dé s'dire adé…

76_adieu

Mais ch’est sûr, os seurvivrons pi os nous r’voérons !

Ch’baveu d’boves

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Commentaires
M
manger et boire ! t'as un peu trop bu des fois ch'baveu ?<br /> belle fête à n'en pas douter !
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